Tijd te kort. De afgelopen weken vlogen voorbij doordat ik een nieuw project aan het opzetten ben. Daar ga ik jullie in deze blogpost iets meer over vertellen.

Het idee.

Een eigen webshop opzetten spookt al geruime tijd door mijn hoofd en regelmatig hadden Albert en ik het hierover. Door werkgerelateerde veranderingen is dan nu de tijd aangebroken om ook daadwerkelijk ideeën om te zetten in daden. Een spannende keuze waar ik wel een paar weken over heb gedaan. Uiteraard zie je alleen maar beren op de weg en komt in elke zin die je uitspreekt het woord misschien aan de beurt. “Misschien kan ik wel helemaal geen webshop opzetten. Ik denk wel dat het me gaat lukken maar misschien ook niet.”  Al dat soort zinnen kraam je uit naar jezelf en anderen. Terwijl het eigenlijk moet zijn: “Ik ga een webshop opzetten. Dat gaat me zeker lukken en ik verwacht nog voor het eind van 2018 live te gaan.”

Niet denken maar DOEN.

Toen ik dit tegen mezelf had gezegd ben ik gaan DOEN! Het begon met een bezoek aan de KVK waar ik een seminar heb gevolgd voor startende ondernemers. Deze seminar kan ik overigens aanraden aan iedereen die graag wil gaan ondernemen of reeds is gestart. Op dit moment ben ik nog druk in de voorbereidende fase waarbij ik nog niet zo goed weet waar ik moet beginnen en reeds overal aan begonnen ben en voor de helft af heb. Dus lichtelijke chaos. Maar dat geeft niet. Ik merk elke dag dat het een stukje beter gaat.

Mijn bezigheden.

Ja, waar ben ik dan zoal druk mee?

  • logo ontwerpen.
  • webshop “bouwen”.
  • Collectie uitkiezen.
  • Zelf een aantal producten maken. (Handmade by Frances)
  • Verpakkingen bekijken en uitkiezen.
  • Foto’s maken van de producten.
  • Foto’s bewerken. (wat een hel)
  • Visitekaartjes.
  • Marketingplan opzetten (helemaal super als je geen marketing gestudeerd hebt)

En zo kan ik nog wel even door gaan. Veel dingen zijn geweldig om te doen en ik ben er dag en nacht mee bezig. Ik haal hier zoveel energie uit, waarvan ik nooit had geweten dat ik dit had. Ok, er zitten ook een paar taken bij die ik lastig vind. Foto’s bewerken zodat ze goed zijn voor een webshop is echt een DRAMA. Oh hier struggle ik enorm mee. Maar ik kom er wel….. Dat weet ik zeker. Het opzetten van een marketingplan is niet mijn ding. Maar ook hier weet ik zeker dat het goed gaat komen. Daar ga ik voor zorgen.

What’s next.

Het logo is bijna af en de eerste producten zijn binnen. Ook het verpakkingsmateriaal is voor een gedeelte gearriveerd. Helemaal leuk en ik kan niet wachten om de rest van de spullen te ontvangen. In de volgende update wil ik het logo af hebben zodat ik deze alvast aan jullie kan presenteren. Wellicht hadden jullie al door dat ik iets minder tijd heb om te bloggen dus dat staat eventjes op een laag pitje. Uiteraard blijf ik wel bloggen en zal ik na de opstartfase weer meer tijd daaraan besteden.

Ik ben heel benieuwd of jullie ook plannen hebben om een webshop te beginnen. Of zijn jullie al ondernemer?

Ik zie jullie graag terug bij de volgende update.