Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik voor het laatst geschreven heb over een restaurant. Maar over Bij Sjef moest ik gewoon een blogpost schrijven….

Winschoten mag er trots op zijn.

Wij hebben vrienden in Winschoten wonen en ze hebben ons meegenomen naar het Proeflokaal “Bij Sjef”. We hadden er nog nooit van gehoord en zeker ook nog nooit het concept geprobeerd wat Bij Sjef wordt gehanteerd. Voordat ik jullie meer ga vertellen wil ik iedereen die in de provincie Groningen woont (en daarbuiten) de tip geven om je te laten verrassen door het menu van Bij Sjef. De eigenaar (en chefkok) kan zo verrukkelijk goed koken dat alles smaakt. Het is een perfect plaatje. JA, zelfs als je eendenlever of anders ”wat de boer niet kent vreet ie niet” voorgeschoteld krijgt.

restaurant bij sjef in winschoten
restaurant bij sjef in winschoten

Bij Sjef.

Wat is nou eigenlijk “Bij Sjef”? Het is een restaurant (proeflokaal) wat een paar dagen per week geopend is. Van te voren reserveren is een must. Het restaurant wordt gerund door 1 persoon. De chefkok werkt in zijn open keuken midden in het restaurant. De drankjes kun je zelf halen aan de prachtig ingerichte bar. Je kruist zelf aan wat je aan drankjes hebt genuttigd op het formulier aan tafel. Het menu is een verrassing en je kunt kiezen uit 3-4-5 of 6 gangen.

Zelf mijn drankjes pakken?

Ja, jullie hebben het goed gelezen. Aan de prachtige bar die van alle gemakken is voorzien dien je je eigen drankjes te pakken en in te schenken. Wellicht denk je, wat vreemd. Maar om heel eerlijk te zijn is het toch wel verdraaid handig. Je kunt zelf bepalen wanneer je een drankje neemt op je eigen tempo. Daarnaast is het zo’n mooie bar met keuze uit de lekkerste wijnen  (in prachtige wijnkast), likeuren, frisdrank en een geweldig koffiemachine dat je er graag een kijkje wilt nemen… Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat je rustig op alle etiketten van de wijnen kunt kijken zonder de ober de oren van de kop te zeuren.

Restaurant Bij Sjef in Winschoten

Het menu.

Je weet niet wat je te eten krijgt aangezien het een verrassingsmenu is (proeflokaal). Dit kan voor sommige Grunningers nogal afschrikken. Want, laat ik het zinnetje nog maar even herhalen “Wat de boer niet kent vreet ie niet”. En dat is jammer. Want als je zo goed kunt koken als de chef van Bij Sjef kan het niet zo zijn dat je eten niet smaakt.

Het menu wat wij kregen was werkelijk geweldig. Vlees, vis, eend en de open ravioli was mijn favoriet. En wat ik trouwens ook fantastisch vind is het feit dat de kok alles onder controle heeft terwijl hij het alleen doet. Geen gehaast, geren of wat dan ook. Ook qua tempo van het serveren van de gangen was goed verspreid over de avond.

Restaurant Bij Sjef in Winschoten Restaurant Bij Sjef in Winschoten Restaurant Bij Sjef in Winschoten Restaurant Bij Sjef in Winschoten

Restaurant Bij Sjef in Winschoten Restaurant Bij Sjef in Winschoten Restaurant Bij Sjef in Winschoten Restaurant Bij Sjef in Winschoten

Een top avond.

Wij hebben een top avond gehad. Mocht je geïnspireerd zijn en wil je ook graag een keertje Bij Sjef eten? Dan is het verstandig om sowieso te reserveren. Op de website van het restaurant kun je alle contactgegevens terugvinden.

 

Ik ben heel benieuwd of jullie al eens Bij Sjef gegeten hebben of eerder van dit concept hebben gehoord?