Tips om productief te blijven als je vanuit huis werkt

Hi, wat leuk dat je een nieuwe Frances blogt hebt aangeklikt. Waarschijnlijk vind je het leuk om te lezen hoe mijn dagen eruit zien als thuis werkende webshop eigenaar of je werkt zelf vanuit huis en je wil graag weten hoe ik productief blijf tijdens een werkdag.

The Struggle Is Real.

Allereerst wil ik iedereen die thuis werkt een compliment geven want thuiswerken is echt niet zo makkelijk als dat iedereen maar denkt. En hier kom je achter als je elke dag thuis werkt. (Niet als je 1 of 2 dagen per week thuis werkt). In deze blogpost deel ik jullie mijn geheimen van een productieve werkdat als thuiswerker. Dit heeft mij ruim 2 maanden gekost om en deze flow te komen en nog steeds heb ik er ook dagen tussen zitten dat het even niet lukt. Maar zeg nou eerlijk, dat heeft iedereen wel eens toch!?!

1. Maak een werkplekje in huis.

Het is heel belangrijk om een werkplekje in huis te maken voorjezelf. Tuurlijk kun je ook aan de keukentafel of op de bank werken maar het is heel belangrijk om wel een vaste plek te creeeren in huis waar JIJ werkt. Hier heb je alles bij de hand en kun je gaan zitten om vervolgens meteen te knallen. Het maken van een eigen werkplek voorkomt dat je je huis als kantoor gaat zien en zo het gevoel van elke dag maar aan het werk te zijn vermindert.

2.  Bepaal je werktijden.

Heel belangrijk, wat zijn je werktijden? Wil je werken van 8-17 of 9-6 of juist enkel in de ochtend? Bepaal dit voor jezelf en hou je hieraan. Maak je voor jezelf geen schema dan is de drang om te beginnen of uit bed te gaan niet zo groot. Je hebt immers geen werktijd bepaald dus je kunt best nog een uurtje langer in je bed blijven liggen.  En dit is iets wat je abosluut niet wil, want als je op deze manier je dag begint sta je al ruim met 1-0 achter.

3. Wanneer neem je pauze?

Je bepaald je werktijden dus je bepaald ook wanneer je pauze hebt. 15 min in de ochtend 30 min in de middag en later op de dag nog een keer een pauze van bijvoorbeeld 15 min. Het is belangrijk om je pauze te nemen, ookal heb je daar voor je gevoel geen zin/tijd voor. Doe het wel. Ik heb me laten vertellen dat 5 minuten naar buiten staren al kan zorgen voor extra productiviteit en energie.

4. Bepaal je 2e werkplek buiten de deur.

Deze tip zal niet voor iedereen van toepassing zijn maar ik ga het toch noemen want ik denk wel dat je dit gewoon eens zou moeten proberen. Ik probeer 2x per week ergens anders te werken. Niet de hele dag maar bijvoorbeeld een hele ochtend. Voor mij geeft dit weer een extra boost in mijn productiviteit en ik doe vaak NOG meer dan dat ik thuis op mijn werkplek gedaan krijg. Ik ga naar huis met meer energie en ideeen voor 100 jaar en dit houdt zeker de volgende dag ook nog aan. Vooral de ideeen die ik krijg door elders te werken. Bijvoorbeeld, op dit moment, ik zit bij Barista Cafe in Groningen en dit is al de 2e blogpost die ik schrijf. Zojuist raak ik aan de praat met 2 bejaarde dametjes die hier bijna dagelijks hun kopje koffie komen drinken… GEWELDIG… Als je op deze manier toch oud mag worden. Hier kan ik dus zo van genieten.

5. Gebruik een planner.

Ook dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar met de juiste coaching en uitleg is het hebben van een planner enorm waardevol en zal je zien dat er soms wel 2x zoveel op een dag gedaan kan worden. Ja, dit komt alleen al door het gebruiken van een planner. Ik wil in een aparte blogpost hier iets dieper op in gaan want anders gaat deze blogpost echt veel te lang worden.

Dit zijn de 5  Thuiswerk Tips die ik je kan geven die zeker bijdragen aan een productieve werkdag. In de volgende blogpost dus meer over het gebruik van een planner.

XO Frances