Welkom.

Hi, welkom op de allereerste blogpost van de serie Dagboek van een webshop eigenaresse (DVEWE). Het leek me leuk om mijn avonturen als webshop eigenaresse op “papier” te zetten en met jullie te delen. Mijn naam is Frances en ik ben eigenaresse van FrancesFalicia.nl. Ooit begonnen als blog en sinds 14 september 2018 is de webshop live gegaan. Nu ik dit type realiseer ik me dat dit alweer bijna 1 jaar geleden is. Jeetje, de tijd vliegt.

Ik begin bij het begin.

Om jullie een goede introductie te geven begin ik even bij het begin. Juli 2018, het bedrijf waar ik voor werkte ging failliet en ineens zat ik thuis. WOW wat was dat slikken. De eerste 2 weken waren heerlijk want het was immers ontzettend mooi weer. Totdat ik me realiseerde dat ik toch echt wel actie moest ondernemen en werk moest gaan zoeken. Vanaf dat moment vond ik het thuis zitten iets minder leuk en begon ik enorm te balen dat ik geen werk meer had. Dit duurde een ruime week totdat ik tot het inzicht kwam dat ik nu kon doen wat ik wilde doen…. Dit was net het zetje in mijn rug die ik nodig had. Want zeg nou eerlijk, wie gaat zijn baan opzeggen om vervolgens een webshop te starten? Aangezien ik geen baan meer had was dit een perfecte situatie. En dit is het begin van de prachtige webshop die nu op poten staat! Natuurlijk ben ik nog lang niet klaar en zie ik genoeg dingen die er veranderd moeten worden. In de blogpost serie DVEWE wil ik jullie wat meer laten zien over dat proces en probeer ik jullie mee te nemen achter de schermen.

De zomervakantie is weer voorbij.

Zo, dat was even een “korte” introductie. Deze week was weer de eerste volle week na mijn zomervakantie. Ik ben 5 dagen echt weg geweest met Albert (mijn vriend) en de rest van de weken heb ik tussendoor het hoognodige gedaan voor de webshop (mails behandelen en pakketten verzenden). Die 5 dagen weg was mega spannend want ik besloot namelijk om die week geen pakketten te verzenden. Wel heb ik tussendoor mail behandeld. Maar geen pakketten verzenden vond ik best een spannende beslissing. Het liefst wil je natuurlijk super snel leveren. Maar ik heb geleerd dat als je GOED communiceert dat je levertijd langer is en je klanten beloont met een mooie korting, er niks aan de hand is. Natuurlijk mis je klanten die iets sneller nodig hebben. Maar dat is het risico dat ik genomen heb.

Deauville

We hebben genoten van een geweldige vakantie. Eerst naar Maastricht en vervolgens met een tussenstop in Brussel doorgereden naar Deauville. Op mijn instastories @FrancesFalicia kun je hier een aantal filmpjes over terugvinden. En waarom er een tussenstop gemaakt is in Brussel, ga ik jullie binnenkort vertellen…

Onderweg naar Deauville.

Heerlijke burger in het hotel. We kwamen laat aan dus dit ging erin als zoete koek.

Goedemorgen, met een heerlijk zonnetje.

Ontbijtje met uitzicht op zee.

Dit was een korte introductie zodat jullie weten wat je kunt verwachten in de volgende dagboek van een webshop eigenaresse serie.

Tot de volgende keer

XO Frances Falicia.