Je kunt je ringmaat meten op diverse manieren. De meest voorkomende manier is door middel van een touwtje. Je meet altijd het dikste gedeelte van je vinger bij je knokkels. Vervolgens meet je het touwtje op. Ten tweede is het mogelijk om de diameter te meten van een huidige ring die je goed past. Hiervoor gebruik je een meetlint. Leg de ring op een meetlint en meet de binnenmaat van de ring. Oftewel, neem de dikte van de ring zelf niet mee bij het opmeten. Ten slotte zou je een app kunnen downloaden op je telefoon. Als je in je app store zoekt op ring sizer dan komen er diverse apps naar voren die je kunt gebruiken om je ringmaat te meten.

Een ringmatentabel om je ringmaat te meten

In de onderstaande tabel laten we je per maat zien welke diameter en omtrek erbij hoort. Heb jij bijvoorbeeld zojuist opgemeten dat je omtrek 47mm is, dan hoort hierbij een ring in maat 15.

  • Maat 14 = Ring diameter 14 mm = Omtrek van de ring 44 mm
  • Maat 15 = Ring diameter 15 mm = Omtrek van de ring 47 mm
  • Maat 16 = Ring diameter 16 mm = Omtrek van de ring 50 mm
  • Maat 17 = Ring diameter 17 mm = Omtrek van de ring 53 mm
  • Maat 18 = Ring diameter 18 mm = Omtrek van de ring 57 mm
  • Maat 19 = Ring diameter 19 mm = Omtrek van de ring 60 mm

Bijvoorbeeld, stel dat jouw vingeromtrek 52 mm is dan is maat 17 een goede optie. Waarschijnlijk zal maat 16 ook lukken. Ons advies is om de dichtstbijzijnde maat te kiezen. Bij twijfel kun je ook van een huidige ring de binnenmaat opmeten zoals hierboven beschreven.

Wat is de meest voorkomende ringmaat bij vrouwen?

Niet elke pasvorm is hetzelfde. Je kunt dit vergelijken met kleding. De meestvoorkomende ringmaat bij vrouwen is maat 17. Kortom, als je van jezelf weet dat je vrij “standaard” vingers hebt dan is maat 17 de beste gok die je kunt nemen.

Stainless steel ringen

Al onze ringen zijn gemaakt van stainless steel vanwege de vele voordelen. We leggen je hier uitgebreid uit wat de voordelen zijn van stainless steel sieraden.